.

O M  M I G

En kall dag 2012 på mitt cafejobb i Stockholm, började jag prata spontana resdrömmar med en kund. Australien var aktuellt och frågan hoppade plötsligt ur min mun- vill du följa med mig om jag åker? Sagt och gjort- jag, nyfunnen vän och syster sa upp oss från våra jobb och åkte till andra sidan jorden! Australien hade något mystiskt och spirituellt över sig och det lockade mig. Friheten och lyckan i att kunna resa spontant från den ena vackra platsen till en annan inspirerade mig till att göra saker som kändes roligt och givande. Så varför inte ta chansen och söka till en dansskola på Broadway i New York? Nästa äventyr innebar inte bara över 20 tuffa danstimmar i veckan och att ständigt gå utanför sin bekvämlighetszon, utan även ett möte med den fysiska yogan. Min första yogalärare tog fram vår lekfulla sida och fick oss att hitta glädjen och kravlösheten i rörelsen, något som stod i enorm kontrast till den ofta tuffa dansvärlden. Detta inspirerar mig fortfarande idag och genomsyrar mina klasser.

°°°

De flesta av New Yorks yogastudios fick ett besök av mig och efter bara ett halvårs yogautövande kände jag ett starkt kall att anmäla mig till min cert. 200- timmars yogalärarutbildning med Three Sisters Yoga. Ett år senare var jag färdig och hade även hittat till ISHTA Yoga och en utbildning i Yinyoga med Ulrica Norberg. Vid avslutad yogalärarutbildning och komplett dansutbildning i New York, återvände jag hem och hade turen att få jobba med yoga hos min kusin Madelene Läth på Yogacentrum i Lidköping och med dansen på Helens Dansskola i Skövde. Nu, några år senare jobbar jag fortfarande med yoga- och dansundervisning samt privatklasser, workshops, frilansuppdrag och yogaretreats i Sverige och utomlands.  

°°°

Våren 2017 valde jag att gå en 300 timmars yogalärarutbildning för ISHTA Yoga med Yogiraj Sarah Finger som min mentor och andra lärare som Yogiraj Alan Finger, Ulrica Norberg, Mona Anand, Hillevi Borga och Katrina Repka m.fl. En del av utbildningen genomfördes på studion i New York men mestadels i Stockholm. Jag har även fortsatt specialutbilda mig inom Yinyoga genom ISHTA yoga. 

Jag inspireras inte bara av de yogalärare jag mött och de mentorer som väglett mig, utan även av människor jag möter dagligen och det lilla, stora och friheten i livet. Glädje, frihet, större kunskap och medvetenhet hoppas jag du upplever i mina klasser.

°°°

RYT 600+ h yogalärare

- RYT 300h ISHTA Yoga

- RYT 200h Three Sisters Yoga

- RYT 85h Yinyoga training, ISHTA Yoga

- Sekvenseringskurs 20h Yogayama

- Dansarutbildning, Broadway Dance Center, New York City

- Koreografikurs, Montgomery College. Rockville, MarylandEgna studier och inspiration från-

ISHTA Yoga New York

Kundalini Yoga East New York

Broadway Dance Center New York

Yogacentrum Lidköping & Mariestad

YogaYama

Danyasa Eco Retreat Costa Rica

OneOEight

Yogobe

Helens Dansskola

.


°°°

.