.

O M  M I G

En kall dag 2012 på mitt cafejobb i Stockholm, började jag prata spontana resdrömmar med en kund. Australien var aktuellt och frågan hoppade plötsligt ur min mun- vill du följa med mig om jag åker? Sagt och gjort- jag, nyfunnen vän och syster sa upp oss från våra jobb och åkte till andra sidan jorden! Australien hade något mystiskt och spirituellt över sig och det lockade mig. 

Friheten och lyckan i att kunna resa spontant från den ena vackra platsen till en annan inspirerade mig till att göra saker som kändes roligt och givande. Så varför inte ta chansen och söka till en dansskola på Broadway i New York? Nästa äventyr innebar inte bara över 20 tuffa danstimmar i veckan och att ständigt gå utanför sin bekvämlighetszon, utan även ett möte med den fysiska yogan. Min första yogalärare tog fram vår lekfulla sida och fick oss att hitta glädjen och kravlösheten i rörelsen, något som stod i enorm kontrast till den ofta tuffa dansvärlden. Detta inspirerar mig fortfarande idag och genomsyrar mina klasser.

°°°

De flesta av New Yorks yogastudios fick ett besök av mig och efter bara ett halvårs yogautövande kände jag ett starkt kall att påbörja en YA- cert. 200 timmars yogalärarutbildning med Three Sisters Yoga. Ett år senare var jag färdig och hade även hittat till ISHTA Yoga och en utbildning i Yinyoga med Ulrica Norberg. Vid avslutad yogalärarutbildning och komplett dansutbildning i New York, återvände jag hem och landade på Yogacentrum i Lidköping och med dansen på Helens Dansskola i Skövde. Nu, några år senare jobbar jag fortfarande med yoga- och dansundervisning. Håller privatklasser, workshops, frilansuppdrag och yogaretreats i Sverige och utomlands.  

°°°

Våren 2017 valde jag att gå en 300 timmars yogalärarutbildning för ISHTA Yoga med Yogiraj Sarah Finger som min mentor. Vägledd av Yogiraj Alan Finger, Ulrica Norberg, Mona Anand, Hillevi Borga och Katrina Repka m.fl. En del av utbildningen genomfördes på studion i New York men mestadels i Stockholm. Jag har även fortsatt specialutbilda mig inom Yinyoga genom ISHTA yoga. 

Jag inspireras inte bara av de yogalärare jag mött och de mentorer som väglett mig, utan även av människor jag möter dagligen. Jag vill under din stund ta med dig på en upplevelse och sprida glädje, frihet, större kunskap och medvetenhet.

°°°

RYT 600+ h yogalärare

Acharya trainee

- RYT 300h ISHTA Yoga, Stockholm/ New York

- RYT 200h Three Sisters Yoga, New York

- RYT 85h Yinyoga training, ISHTA Yoga

- Sekvensering 20h Yogayama Göteborg

- Dans- kommersiell+ klassisk dans, sång+ teater. Broadway Dance Center, New York City

- Choreography, Montgomery College. Rockville, Maryland.


°°°

.